Magányos embereknek Blog: 2016. február

Szeretettel köszöntelek a Magányosok klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 179 fő
  • Képek - 231 db
  • Videók - 1284 db
  • Blogbejegyzések - 488 db
  • Fórumtémák - 23 db
  • Linkek - 150 db

Üdvözlettel,

Magányosok klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Magányosok klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 179 fő
  • Képek - 231 db
  • Videók - 1284 db
  • Blogbejegyzések - 488 db
  • Fórumtémák - 23 db
  • Linkek - 150 db

Üdvözlettel,

Magányosok klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Magányosok klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 179 fő
  • Képek - 231 db
  • Videók - 1284 db
  • Blogbejegyzések - 488 db
  • Fórumtémák - 23 db
  • Linkek - 150 db

Üdvözlettel,

Magányosok klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Magányosok klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 179 fő
  • Képek - 231 db
  • Videók - 1284 db
  • Blogbejegyzések - 488 db
  • Fórumtémák - 23 db
  • Linkek - 150 db

Üdvözlettel,

Magányosok klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Magányosok klubja hírei - 2016. február

 Böjt-40 nap húsvétig.


böjt az érzéki élvezetek,különösen a táplálkozás korlátozását jelenti.Eredetileg vallási fogalom.Az önkéntes megvonás napjaiban-heteiben az energiát nem az élelmiszerekből,hanem testünk táplálékraktárából nyerjük.Már a perzsák,az egyiptomiak,a görögök,sőt az indiánok is ismerték a böjt,azaz a lelki elmélyüléshez vezető utat.
A nagyobb vallási böjtöt tavasszal és ősszel vannak,egybeesnek az egészségügyi szempontból ajánlott időszakokkal.A böjt vallásos gyakorlata a bűnbánatot,az áldozathozatalt és a megtisztulást szolgálja.Ebben az időszakban nem főztek,sütöttek állati eredetű zsiradékkal:a nagyböjt kezdete  előtt a kamrába tettek mindent,amire 40 napig nem volt szükségük ( zsíros edényeket,szalonnát stb ).

Tovább 

Mi történik a testünkben, miután megittuk a kávét?

A koffein, vagy hivatalos nevén 1,3,7-trimetil-xantin a világon talán leggyakrabban, legszélesebb körben fogyasztott élénkítő hatású alkaloid. Milyen hatása van szervezetünkre?

 

Világszerte a lakosság közel 80 százaléka napi rendszerességgel fogyasztja valamilyen formában a koffeint - kávé, tea, csokoládé, energiaital formájában. A szervezetre gyakorolt hatásával azonban nem biztos, hogy mindannyian tisztában vagyunk.

Tovább 

 

Az illóolaj – másképpen a növény illatos szíveként emlegetjük. Mivel benne van a növény szíve és minden ereje, amit magába szívott a fotoszintézis során. A talajt és a vizet, valamint a nap fényét és melegét is magukba szívták, amit a saját hasznodra tudsz fordítani.

Hogyan segít az illóolaj jobbá tenni az életed?

 

Úgy, hogy használod az illóolajokat:

  • segít a meglévő betegségeid (körömgomba, köhögés, vérnyomásgondok, fogfájás, fejfájás, izomfájdalom, aranyér, visszér, stb) kezelni, az egészséged megtartani,

  • szépítenek, fiatalítanak is az illóolajok, megszüntetik a bőrproblémákat (száraz-zsíros bőr, stb), bőrhibákat és látványosan halványítják a ráncokat (megszokott arckrémedhez cseppentve),

  • hajproblémákat kezel (korpa, zsíros haj, hajhullás, stb – samponhoz adva),

  • otthonod baktériummentesítésére és illatosítására is a legjobb megoldás.

Tovább 

Babapiskóta egyszerűen nagyszerűen.



A babapiskóta piemontei kekszkülönlegesség.Több néven is felbukkan a gasztronómia történetében:a középkorban savoiradiként találkozhatunk vele.Nevét az olasz királyi családról,a Savoyaikról kapta.A kultúrtörténeti írások szerint az angolszász ladyfinger elnevezést annak köszönheti a piskóta,hogy a kisült példányokról hölgyek ujjára lehet asszociálni,bár az esetek nagy többségében a babapiskóta mérete egy jól  megtermett súlyemelő ujjával vetekszik.

Tovább 

Gyors almás-fahéjas tekercs

Hozzávalók:almás-fahéjas tekercs2

Almás töltelék:
2 db közepes alma
1,5 dkg margarin
1 kávéskanál finomliszt
1 evőkanál barna cukor
1 evőkanál kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor

Fahéjas-cukros töltelék:
5 dkg margarin
1 evőkanál barna cukoralmás-fahéjas tekercs7
1 evőkanál kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
3 teáskanál őrölt fahéj

Tészta:
28 dkg finomliszt
4,5 dkg margarin (olvasztott)
1 evőkanál kristálycukor
3 teáskanál sütőpor
1 db alma reszelve (pépesítve)
6 dl tej
1 db tojás
csipetnyi só

Öntet:
2,5 dkg margarin (olvasztott)
5 dkg porcukor
1 evőkanál méz
kevés tej (ha esetleg túl sűrű az öntet)

Elkészítés:

Először melegítsük elő a sütőt 200 fokra, és vajazzunk ki egy nagyobb méretű tepsit.

Tovább 

 Krumpli:nincs élet nélküle.




Olcsó,jó ízű,sokáig eltartható,mindig van otthon,sokféleképpen felhasználható.Kedvező élettani tulajdonságainak köszönhetően akár krumplin is lehetne élni,főként,ha ízletesen,változatosan készítjük.
Sütőben,olajban,tepsiben sütve,főzve,burgonyapüréként;paprikás krumpli,rakott krumpli,rösti,sztrapacska,burgonyasaláta,tócsni,gnocchi formájában-és még hosszan lehetne folytatni a sort,hogyan is készítjük a burgonyát,kolomprét,pityókát.A világ szinte minden sarkában találunk népszerű burgonyás fogást.A krumpli sülhet ropogósra,főhet krémesre,lehet előétel,főétel,és desszerthez is felhasználható.

Tovább 

Szódabikarbóna, te csodás!

Lássuk, mi mindenre jó!

Régen csak a szódabikarbóna segített, ha súrolni, szagtalanítani vagy szépíteni kellett valamit. Manapság már tisztítószerek és kencék garmadájából választhatunk, ennek ellenére is érdemes újra felfedeznünk háztartásunk és pipereasztalunk jolly jokerét.

Mielőtt használni szeretnénk, ismerkedjünk meg vele kicsit közelebbről. A szódabikarbóna, avagy nátrium-hidrogénkarbonát (NaHCO3) vízben jól oldódó só, amely bikarbonát-anionokból (HCO3-), és nátrium-kationokból (Na+) áll.

Tovább 

A mo­só­gép gyil­kosa nem a vízkő! Meg fogsz döb­benni, mi az igaz­ság!

Egész üz­letág épült a víz­lá­gyí­tókra, szá­mos gyártó re­me­kül profi­tál be­lőle. De van va­lami, ami jóval ha­ma­rabb tönk­re­te­szi a mo­só­gé­pe­det, és ez nem a vízkő!

A vízkő minden háziasszony rémálma! Látványosan megjelenik konyhában, fürdőszobában. Eltüntetésére számos praktika létezik, a megelőzéshez pedig különböző vízlágyítók közül válogathatsz, hogy mosógéped garantáltan tovább éljen. Azonban hiába lágyítod a mosóvizet, mert

nem a vízkő, ami kinyírja a mosógépedet, hanem az öblítő és a 40 fokon mosás!

Tovább 

Fánk minden mennyiségben.

Farsang idején még az is tanulmányozni kezdi a fánk sütés rejtelmeit,aki különben a pékségben veszi meg a kávé mellé való fánkot.
A farsangi fánk története egyes források szerint Bécsben kezdődött.
Amikor egy Krapfen nevű pék meghalt,a felesége vette át a finom kenyeréről híres pékség vezetését.Egyik nap a kenyér nem készült el idejében.A vásárlók addig zúgolódtak,míg a pékné kijött a sodrából,és valakinek a fejéhez akarta vágni egy kenyértésztát ám elvétette a célt,és a tészta a kályhán lévő,forró zsírral teli lábasba pottyant,majd pár perc alatt aranybarnára sült.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu