Szeretettel köszöntelek a Magányosok klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Magányosok klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Magányosok klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Magányosok klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Magányosok klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Magányosok klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Magányosok klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Magányosok klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ínyencek kedvence az őszibarack.
Már júniusban érni kezd az első hazai fajták,és egészen szeptember végéig találkozni a sárga-és fehér húsú,lédús és rostos őszibarackkal.
Vélhetően már Krisztus előtt 2000 környékén fogyasztották az őszibarackot.Magyarországon a 16.században ültették az első barackfákat.Bár őszibaracknak hívják,az őszhöz valójában csupán annyiban kötődik,mint bármely sok fajtával rendelkező nyári gyümölcs.Kezdetben egyszerűen barackként emlegették,megkülönböztetve a sárgabaracktól,és csak később,mikor a nyár végi,ősz eleji,rostos,magvaváló barackfákat mind több helyen meghonosították,ragadt rá az őszibarack elnevezés
A fák meleg-és talajigénye a szőlőéhez hasonló,ezért is fordulhatott elő,hogy a filoxéra által elpusztított szőlőtermő vidékekre telepítették nagy számban.Az elterjedését ennek a betegségnek köszönheti:a járvány idején parlagon maradt területekre sok helyen őszibarack fákat ültettek.Ma pedig már szinte igazi hazai gyümölcsként tartjuk számon.
9 éve | szilasi ilona | 0 hozzászólás
Így készíts fokhagymás olajat, ami eltünteti a visszereket pár hét alattNagyon sok ember küzd világszerte visszér problémákkal, ami elsősorban esztétikailag nem túl szép, másrészt pedig elég fájdalmassá is tud válni. A visszértágulatok a lábakon gyakoribbak, gyakran krónikus gyulladáshoz vagy rossz vérkeringéshez köthető.
A fokhagyma a visszér ellensége, képes ugyanis megszüntetni a a gyulladt, duzzadt ereket, megtisztítja az érfalakat és emellett a vért is.
|
|
A hajszárító feltalálása előtt a nők és a férfiak gyakran illesztettek tömlőket a porszívók végéhez, hogy azzal szárítsák a hajukat. Aztán 1890-ben, a francia stylist, Alexandre-Ferdinand Godefroy kidolgozott egy tervet, amelyben egy gáztűzhelyhez kapcsolt egy "fejfedőt" és ezt az egészet egy üléshez rögzítette.
Fotók egy kínai játékkészítő gyárból
Godefroy hajszárítója széles körben nagy sikert aratott, kisebb változtatásokkal világszerte elterjedt a fodrászatokban.
Nem tudsz megszabadulni a szemölcstől? Így biztos sikerül!
A vérehulló fecskefű egy gyom, ugyanakkor kiváló gyógynövény. A szemölcs ellensége.
A sárga virágú növény sokféle névre hallgat: vérehullató fecskefű, fecskefű, vereslőfű, vérrel harmatozó fű, aranyfű, arannyal versengő, cinadónia, cinandó, cinadógódric, kecsketej, gódavére, gódirc, kutyatej, mennyeiajándék, rántófű, vérrelharmatozó versellőfű, vérhullatófű.
Áprilistól októberig virágzó, erdők szélein, akácosokban, parlagon, utak, és kerítések mentén, szemetes törmelékes helyeken, kertekben, lakások körül előforduló közönséges gyom.
Cukkini,a sokoldalú zöldség.
A nyár kedvelt finomsága a cukkini.Nem csak a fogyókúrázók kedvence.Igazi különlegességek készíthetők belőle,ráadásul nagyon kedvező az egészségre gyakorolt hatása.
A cukkini jó szerkezetű húsa szinte elolvad a szájban.A mediterrán országokban inkább a sárgás,zsengébb típusú cukkinit fogyasztják.
Íze lágy,kissé hasonlít a tökére.
Akkor a legfinomabb,ha még fiatal,zsenge,ilyenkor még a magját sem kell kiszedni,elég alaposan megmosni,meghámozni sem kell-a héjában vannak a leghasznosabb anyagok.Fogyaszthatjuk párolva,főzve,sütve akár grillezve is,de tehetjük lecsóba,salátába,készíthetünk belőle fasírtot vagy megtölthetjük.
A legjobb nyári szomjoltó a dinnye.
Lehet gömbölyű vagy hosszúkás,héjának színe sötétzöld vagy világoszöld csíkos,húsának színe piros vagy sárga.A görögdinnyét elsősorban kitűnő íze és cukortartalma miatt kedvelik,mert a benne lévő vitaminok nemjelentősek.Ám rendkívül egészséges szomjoltó.A gyümölcs könnyű és édes: forró napokon a legjobb hűsítő,ami elsősorban magas,majd 95 százalékos víztartalmának köszönhető.
A dinnye minden ételnek nyárias jelleget ad,elsősorban hideg ételekben érvényesül.A dinnyekockák jól illenek gyümölcs-és ráksalátához,köretként pedig rizses és csirke ételekhez.Készíthetünk belőle levest,turmixot,de bólékba is kiváló.
Másfél év múlva az ügyfélkapun keresztül magad is lekérdezheted az egészségügyi ellátásokkal kapcsolatos információkat.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu