Magányos embereknek: blog

Szeretettel köszöntelek a Magányosok klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 180 fő
  • Képek - 231 db
  • Videók - 1284 db
  • Blogbejegyzések - 488 db
  • Fórumtémák - 23 db
  • Linkek - 150 db

Üdvözlettel,

Magányosok klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Magányosok klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 180 fő
  • Képek - 231 db
  • Videók - 1284 db
  • Blogbejegyzések - 488 db
  • Fórumtémák - 23 db
  • Linkek - 150 db

Üdvözlettel,

Magányosok klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Magányosok klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 180 fő
  • Képek - 231 db
  • Videók - 1284 db
  • Blogbejegyzések - 488 db
  • Fórumtémák - 23 db
  • Linkek - 150 db

Üdvözlettel,

Magányosok klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Magányosok klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 180 fő
  • Képek - 231 db
  • Videók - 1284 db
  • Blogbejegyzések - 488 db
  • Fórumtémák - 23 db
  • Linkek - 150 db

Üdvözlettel,

Magányosok klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Magányosok klubja hírei

Mit érne a karácsony hal nélkül?



Nem csak a hagyományos halászlé-rántott hal  menü létezik.Olyan halételek ajánlunk,amelyek nem szokványosak,bármelyikkel különlegesebbé tehető az ünnepi ételsor.
Az ünnepek alatt ( is ) a legnépszerűbb a ponty,ami a teljes magyar haltermelés 85 százalékát adja.Összesen 24 ezer hektáron tenyésztenek halat Magyar országon.A karácsonyi ünnepek alatt fogy el az évi termelés 40 százaléka.Igazán jó halászlét csak pontyból lehet készíteni,ami elsősorban ennek a fajnak a nagyobb zsírsavtartalmával magyarázható,a halászlé ízét adó fűszermolekulák ugyanis zsírban oldódnak.

Tovább 

A tojásfehérje egészségre gyakorolt jótékony hatása és tápanyagértéke

 

1. Tele van proteinnel:

A tojásfehérje nagy mennyiségben proteint tartalmaz. Egy tojásfehérje körülbelül 4 gramm proteint tartalmaz, ami sokkal több, mint amennyi a halban vagy sovány húsban található. Habár a tojás sárgája tele van zsírral, proteint nem tartalmaz. Ezen kívül mindig figyeljen arra, hogy csak főtt tojást fogyasszon, mivel az olajon vagy vajon kisütött tojás veszít a tápanyagértékéből, valamint hajlamosabbá tesz a szívbetegségekre is.

Tovább 

 

 Csokoládé az édes csábítás.








Ki nem érzett még ellenállhatatlan vágyat egy csokiszelet vagy néhány szem bonbon iránt?
Kevesen tudják:ez az ellenállhatatlan vágy nemcsak fizikai,hanem ,,szellemi étvágy",kívánságot is jelent.Ez utóbbit egy testazonos hormon,a szerotonin hiánya váltja ki.A hiány oka lelki eredetű is lehet,de akkor is jelentkezhet,ha kevés szénhidrátot fogyasztunk.
Ősszel és télen,a fényhiányos,borongós időszakban fokozottan jelentkezik a csokoládé iránti vágy,hiszen a szerotonin valóban ,,boldogsághormon".Mindenféle ésszerű magyarázat ellenére a csokoládé iránti vágy mégiscsak elsősorban lelki eredetű.Hiszen az a tulajdonsága,ahogyan szétolvad a szánkban,sajátosan édes íze semmilyen más élelmiszerhez nem hasonlítható.

Tovább 

Újságpapír újrahasznosítása – tárgyak papírtekercsből

Itt az Álmaim otthona dekorációs rovatában már volt szó a különböző újságok, folyóiratok újrahasznosításáról. Én most egy másik felhasználási módot szeretnék bemutatni az olvasónak

 

 

 

Itt az Álmaim otthona dekorációs rovatában már volt szó a különböző újságok, folyóiratok újrahasznosításáról. Én most egy másik felhasználási módot szeretnék bemutatni az olvasónak. újságpapír újrahasznosítása

 

 

Újságpapír újrahasznosítása – bosszantó vagy hasznos?
Lehet, hogy sokunkat bosszant, hogy nap, mint nap reklámújságok tucatjával tömik tele postaládánkat. Vannak, akik mereven elzárkóznak az információ ilyen méretű áramlása elől és ezek a példányok egyből a kukában landolnak.

Tovább 

Amerika most lencsével fogyózik.

Hitte volna,hogy a magyarok egyik kedvenc ételét,a lencsét,Amerikában szuper fogyasztó szerré kiáltják ki?
Hála a kutatóknak,mostantól tudományosan is bizonyított,hogy tényleg fogyaszt.
A kísérletben részt vevők a lencseleves fogyasztása után háromszor annyi ideig nem éheznek meg,mint a hagyományos kosztot fogyasztó kontrollcsapat tagjai.Ezt egyértelműen ballaszt anyagainak tulajdonítható.A lencse nemcsak méregtelenít,hanem megszabadít a zsíroktól,és normalizálja a vércukorszintet is.

Tovább 

 A belsőséget nem mindenki szereti.




A leggyakrabban felhasznált belsőség a máj.Gyorsan elkészíthető,a magyar konyha igen sokféle fogást ismer belőle.Előételnek,főételnek egyaránt kitűnő,sütve,rántva vagy raguban tálalva.Népszerű a zúza,általában levesbe,pörköltbe kerül.A főtt csontvelőt általában fűszerezett formában,pirítóson fogyasztjuk.A velős ételekhez az állatok agyvelejét használják-rántva vagy vesével keverve,pacallal elkészítve.
Magyarországon a pacalból szinte biztosan pacalpörköltet főznek.

Tovább 

Márton-napra meghízik a liba.


A libahús fogyasztása egész Európában elterjedt.Márton-nap környékén sok helyütt és sokféleképpen készítenek libaételeket.A régi,karácsonyt megelőző böjt előtti utolsó nagy lakoma ideje is pont Márton-nap környékére esett.A böjtre készülők ilyenkor még egyszer belaktak,hogy jobban bírják a karácsonyig tartó időszak megpróbáltatásait.
A liba már az ókori Rómában,Apicius idején is kedvelt hús volt,s a zsidó konyha is kifejezetten kedveli.A rómaiak annak idején rájöttek,hogy a liba etetésével befolyásolhatják a húsának ízét,így gyakorta adtak az állatoknak bort,illetve szárított fügét,ezzel készítve elő a minél zamatosabb húsokat.Bárhogyan is,Márton-nap közeledtével a jó húsbab lévő libák asztalra kerülhetnek.Manapság sincs másképp,az újborért és a libáért felelős szent neve napján közeledtével füstölődnek a combok,készül a sólé,és ez a libaevészet ki is tart karácsonyig.

Tovább 

Sütőtök:a november slágere.




Messziről virítanak a piaci standokon a narancssárga színben pompázó,különféle formájú és nagyságú sütőtök.Kisebb rokonai dekorációs kellékek,a nagyobb példányok konyhai alapanyagok.
A sütőtök szezonja szeptembertől januárig tart.Ebből a vitaminokban gazdag zöldségből nemcsak desszerteket,de leveseket,köreteket is készíthetünk.Ha darabban vásároljuk a sütőtököt,vigyázzunk arra,hogy a felülete hibátlan legyen,lédús legyen.Ha egészben vesszük a piacon,akkor csak ép héjú sütőtököt válasszunk.

Tovább 

Sütőtöknap: az 5 legjobb recept
Olcsó, és ősszel még nem unjuk halálosan, úgyhogy ilyenkor ehetünk, amennyit csak bírunk. Bloggereink 5 különleges sütőtökös recepttel készültek.

Sütőtökpálcikák chips helyett - Csak a Puffin konyhájából

Rágcsálnivaló az egészségesebb kategóriából, akár kis mókusoknak is. Nem recept, csak ötlet. Kattints a receptért!

Sütőtöknap: az 5 legjobb recept


Sütőtökös és mákos muffin - Fakanál és tortalapát konyhájából 

Hirtelen ötlettől vezérelve készült ez az adag.

Tovább 

 A tökéletes linzertészta titka.



 

Az omlós tészta viszonylag olcsó,elkészítése gyors és egyszerű.
Fontosak az arányok:30 dkg liszthez ( vaj,margarin vagy zsír ) és 10 dkg porcukor szükséges.Ezt tovább gazdagíthatjuk,tejföllel,ezek segítenek abban,hogy összeálljon a tészta.
30 dkg lisztre számoljunk 1 tojássárgáját.Fehérjét nem tesszük bele,mert kemény lesz a linzerünk.
A sárgájától nemcsak a tészta íze és állaga lesz jobb,hanem a színe is vonzóbbá válik.Ízesítésként adhatunk hozzá darált diót,kakaóport,fahéjat,vaníliás cukrot,reszelt citrom-vagy narancs héját is.A tésztát gyorsan állítjuk össze hideg vajból,nehogy megpuhuljon a zsiradék a kezünk melegétől,mert ekkor a tészta nyújtáskor berepedezik,szét esik.Először a zsiradékot morzsoljuk el a liszttel,a felét helyettesíthetjük darált dióval,mandulával,majd dolgozzuk bele a többi hozzávalót.Egy órára a hűtőben pihentetjük.Pihentetés után kinyújtjuk és sütjük.Előmelegített sütőben 10 perc alatt megsül.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu