Szeretettel köszöntelek a Magányosok klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Magányosok klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Magányosok klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Magányosok klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Magányosok klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Magányosok klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Magányosok klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Magányosok klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kókuszolaj.
Használhatjuk a konyhában főzéshez és a fürdőszobában szépítőszerként is.A kókuszolaj a többi olajjal ellentétben nem képez sejtkárosító szabad gyököket sütés-főzés közben,ezért fogyasztása egészséges.Készíthetünk belőle szappant,de lehet akár a szemránckrémünk is.
A természetes életmód egyre népesedő táborának köszönhetően tűnt fel,s vált fokozatosan ismertté a kókuszolaj.Nevezhetjük kókuszzsírnak vagy kókuszvajnak is a kókuszpálma magjának szárított beléből készített növényi olaj.Két típusa van:a szűz, vagy szűretlen,valamint a finomított,szűrt.Utóbbi jó a sütéshez és főzéshez.Ipari alapanyagként margarinok egyik összetevője,valamint édesipari és sütőipari termékek készítésénél is használják.
Szappanfőzés alapanyaga.
A szépségipar is felfedezte magának:kókuszzsírral készülnek például szappanok.Manapság reneszánszát éli az otthoni szappangyártás.Ennek egyik fontos összetevője a kókuszzsír,amely 24 fok alatt szilárd halmazállapotú,melegítés hatására olvad meg.Az interneten számos szappanreceptet találunk.Saját készítésű szappanunkat mákszemekkel,őrölt kamillavirágzattal vagy akár levendulavirággal is díszíthetjük.Főzéskor azonban legyünk nagyon óvatosak,hiszen lúggal dolgozni nem veszélytelen.
Együk meg!
A szűretlen kókuszzsírból immunerősítés céljából ehetünk naponta 2-3 evőkanállal.Ennek baktérium-,gomba-és vírusölő hatása is ismert.Mindennapos étkezés céljára azonban jobb a szűrt kókuszzsírt használni.Ez a többi olajjal ellentétben nem képez sejtkárosító szabad gyököket sütés-főzés közben,és érelmeszesedést okozó transzzsírokat sem tartalmaz.Fogyókúrázóknak is kiváló,hiszen nem hizlal,nem növeli a zsírpárnákat.Akár kenyérre kenve is megehetjük.
Hajunkra,bőrünkre is kenhetjük.
Érdemes mindig tartani otthon egy bioboltban vásárolt kis tégely kókuszzsírt,csak a szavatosságára fontos odafigyelni.Lehet ez a testápolónk:egyszerűen csak fel kell olvasztanunk a kezünk melegével,és máris belemasszírozhatjuk a bőrünkbe.Tápláló hatása miatt érdemes szemránckrémként vagy ajakápolóként is alkalmazni.Sminklemosónak szintén kiváló,olajossága miatt nem kell dörzsölni a szemet.De használhatjuk hajvégápolóként vagy hajpakolásként is.Olvasszunk fel belőle egy kis adagot,és masszírozzuk el a haj teljes felületén.A tápláló pakolás akár egész estére is a fejünkön maradhat.Ilyenkor érdemes sapkát húzni,hogy ne zsírozzuk össze az ágyneműnket.Férfiaknak kiváló aftershave.Borotválkozás után nyugtatja a kipirosodott bőrt,előnye,hogy nem tömíti el a pórusokat.
Forrás: Pingvin Magazin 2015.január 24. ( 2. szám )
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Arcüreggyulladás.
Miért ráng a szemhéjunk?
Egészségkárosító divathóbort.
Itt a nátha szezonja.