Szeretettel köszöntelek a Magányosok klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Magányosok klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Magányosok klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Magányosok klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Magányosok klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Magányosok klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Magányosok klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Magányosok klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Tavaszi fáradtság – 5 legjobb ellenszere1.) Kerüljük a gyomrot terhelő nehéz ételeket, mert nagyban csökkentheti az ilyen ételek fogyasztása az energiaszintünket. Fogyassz sok gyümölcsöt, és zöldséget, amikkel pótolhatod a tél során elvesztett vitaminokat, ásványi anyagokat.2.) Vas tartalmú ételek fogyasztásával tovább növelheted az energiád, és kevésbé leszel fáradékony, rosszkedvű. A vas fontos nyomelem, szervezetünknek nagy szüksége van rá, többek között az oxigénfelvételhez. Ideális esetben a nőknek naponta 15 milligrammra, a férfiaknak 10 milligrammra van szüksége. Legjobban hasznosuló vasforrások a vörös húsok (marha-, borjú-, sertés-, vadhúsok, baromfihús) és a máj. Vasban gazdag étel: tojássárgája, lenmag, tökmag, szezámmag, pisztácia, fehérbab, zöldbab, kelbimbó,spenót, paradicsom, cékla.
Egészséges energiaszelet10 dkg mandula, 5 dkg dió, 3 dkg kókuszreszelék, 3 ek. Szezámmag, 3 dkg aszalt áfonya, 6 dkg tökmag, 6 dkg napraforgó mag, 3 ek lenmag, 10 dkg méz,2 dkg kókuszzsírA diót, mandulát (vagy egyéb nagyobb magokat) kisebb darabokra vágod és összekevered a többi maggal. A mézet egy kis tálkában megolvasztod a kókuszzsírral együtt, és hozzákevered a magokhoz. Ez fogja jól összeragasztani a magokat, elég annyi méz, ami éppen összeragasztja őket, nem muszáj az összes mézet felhasználni. Egy sütőpapírral kibélelt jénaiba vagy tepsibe oszlatod el (kb. 0,5 cm vastag legyen), és kb 20 perc alatt készre sütöd (150 fok). Közben árad a grillázs illat a konyhában! Hagyd kihűlni, ahogy hűl úgy szilárdul, ha már kicsit keményebb könnyebb vágni. 3.) Néhány fortélyos társítással a lehető legtöbbet lehet kihozni a vasban gazdag élelmiszerekből. Például a C-vitamin segíti a vas felszívódását, mert jobban oldódó formára alakítja. A vas szervezetünkbe való hatékony felszívódásában nagyban segít az aszkorbinsav. Az egyik legfontosabb antioxidánsról beszélhetünk, hiszen nagymértékben megakadályozza a szerveztünk számára káros szabadgyökök kialakulását. A C-vitamin az immunrendszer fő erősítője, fokozza a fehérvérsejtek képződését és azok működését. Ezen kívül fontos szerepet játszik a csontok és porcok kötőszövetének felépítésében,Kollagén termelés: A C-vitamin ráadásul segíti a szervezet kollagén termelését. Szedésével hozzájárulsz a bőr puhaságának, simaságának és fiatalságának hosszú időn át történő megőrzéséhez.Aszkorbinsav és egészségmegőrzés
Kurkumás rizs30 dkg basmati rizs, 10 dkg (kókusz)vaj, 1 közepes fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 ek gyömbér reszelve, 1 tk őrölt kurkuma, 1 tk római kömény őrölve, 1 tk koriandermag őrölt, 1 kk bors, 1 tk Himalája só, 6 dl vízA rizst fél órára vízbe áztatjuk, majd folyó víz alatt átmossuk, míg tiszta nem lesz az öblítővíz. 5 dkg vajon a vöröshagymát megdinszteljünk, hozzáadjuk a fűszereket, reszelt gyömbérrel, fokhagymával kicsit pirítjuk, hozzáadjuk a rizst, 1 perc alatt átsütjük, és felöntjük 6 dl vízzel, fedő nélkül megfőzzük.Ha elkészült, a másik 5 dkg vajat belekeverjük és langyos sütőben még 10-15 percig szárítjuk. Tetejére korianderlevelet szórva tálaljuk.
Csicseriborsó snackHozzávalók: (kb. 2 fő részére): fél bögre szárított csicseriborsó, 1 tk. őrölt kurkuma, 1 tk. őrölt római kömény, 1 tk. őrölt koriander, 2 ek. kókuszzsír, Himalája sóElkészítése:A csicseriborsót főzés előtti nap beáztatjuk úgy, hogy bőven ellepje a víz. Másnap szűrjük le, mossuk át picit és tegyük fel főni egy lábasba annyi vízzel, hogy ellepje. Kb. 1 óra alatt fő puhára, de ez függ attól is, hogy mennyi ideig ázott előtte. Ha megpuhult szűrjük le és öntsük át egy keverő edénybe. A sütő melegítsük elő (200 fok, légkeverés). Adjuk hozzá a kókuszzsírt és a fűszereket, majd alaposan keverjük össze. Egy sütőlapra helyezzünk sütőpapírt és öntsük rá a csicseriborsókat. Alaposan egyengessük el úgy, hogy lehetőleg ne legyenek egymáson a szemek, így könnyebben megsül majd. Tegyük be sütőbe és kb. 30 perc alatt ropogósra sülnek.Desszertek – ami nem hízlal – vitaminnal van tele – finomak és szépítik a bőröd, fiatalítanakEgyszerű, diétás édességek, amiktől lehidalsz. Ennél egyszerűbb, egészségesebb desszertet nem találsz. Ki ne hagyd, készítsd el még ma.
Avokádós csokikrém 1.2 avokádó, édesítő (nyírfacukor, kókuszvirágcukor), 3 evőkanál natúr, zsírszegény kakaópor (ha krémesebbre szeretnéd, natúr joghurt)
Avokádós csokikrém 2.
Fahéjas-cukkinis kocka35 dkg (teljes kiőrlésű) liszt, 1 tk szódabikarbóna, 1 ek fahéj, 4 db tojás, 30 dkg (nyírfa)cukor vagy eritrit, vanília aroma, 2.5 dl (kókusz)olaj, 10 dkg dió, 1 közepes db cukkini, 5 csapott ek porcukor (szóráshoz), 1 marék dióA cukkinit megmossuk, a magokat eltávolítjuk és a reszelő nagyobbik lyukán héjastól lereszeljük. Egy edényben a liszthez adjuk a szódabikarbónát, a fahéjat és összekeverjük. Egy másik tálkában a tojásokhoz öntjük a cukrot, vaníliás cukrot, az olajat. Jól kikavarjuk. A diót összedaraboljuk, a tojásos masszába szórjuk. Beleforgatjuk a lereszelt cukkinit. Végül a lisztes keveréket is beleöntjük. Jól elkavarjuk. Egy nagyobb tepsit (24×39 cm) kikenünk (kókusz)vajjal, meghintjük liszttel és beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. (sütési hőfok: 180°C). Mikor kicsit meghűlt szeleteljük, porcukorral meghintjük és egy-egy diódarabkával díszítjük.
|
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
ÍGY TUDOD A LEGKÖNNYEBBEN LEGYŐZNI A TAVASZI FÁRADTSÁGOT